noiembrie 22, 2010

Mi-e frica de nastere

Nu cred ca exista femeie careia sa nu-i fie frica de nastere. Sunt eu atat de curajoasa incat sa aleg nasterea naturala si nu cezariana? In Romania este o moda sa nasti prin cezariana.Da, este mai comod pentru doctori. Dar pentru femeie si pentru bebelus este?
Pana in saptamana a 16-a nu eram hotarata cu cine voi naste si as fi dorit sa optez pentru nastere naturala cu anestezie epidurala. Citisem atat avantaje, dar si dezavantaje despre epidurala, dar mi se parea cea mai convenabila din punct de vedere al confortului.
Sarcina mea era urmarita de doamna doctor Luiza Dincaref la Medlife, insa eu nu-mi permiteam sa nasc acolo. Mi se parea pur si simplu prea scump sa platesc 2000 de euro pentru o nastere naturala si chiar mai mult pentru o eventuala cezariana.
Asa incat eram in impas. Unde gasesc un doctor cu care sa nasc? Ma voi muta la un alt doctor? Eram multumiti de cum ne trata doctorita noastra si ne urmarise de la inceput, stia despre uterul septat, care acum nu se mai vedea la ecografie, stia de hemoragiile pe care le-am avut, stia ce tratament am luat. Era greu sa o iei de la capat cu un alt doctor.
Morfologia fetala am facut-o la doctorita Maria Bari, tot la Medlife. Si in timpul ecografiei, ne-a intrebat pur si simplu cu cine voi naste. I-am spus ca nu ne-am hotarat si s-a oferit sa nasc cu ea la Filantropia. Mi s-a parut o idee buna, era draguta si ne-am gandit ca asa a fost sa fie.
Am stabilit o noua intalnire si atunci m-a intrebat pentru ce doresc sa optez: pentru nastere naturala sau cezariana. I-am spus. A raspuns ca nu este de acord cu epidurala, ca se ajunge la forceps si atunci ne-am ingrozit. Mi-a propus cezariana.
Am plecat bulversati de la cabinet. In aceeasi zi am sunat-o pe doctorita noastra si am intrebat-o daca mai lucreaza si la un spital de stat si a zis ca pot sa nasc cu ea la Municipal. Am rasuflat usurati. Nu era nevoie sa schimbam doctorul in final. Ea singura mi-a spus ca imi recomanda nasterea naturala si asta m-a convins definitiv.
Da, mi-e frica de nastere, mi-e frica de nasterea naturala. Parca speram sa se intample ceva si sa fac cezariana pana la urma. Dar atunci cand ai langa tine doctorul potrivit si ai incredere in el, poti sa treci prin orice.
Poti s-o faci! Alege ce e mai bine pentru tine si pentru copilul tau!

14 comentarii:

  1. Eu am nascut la Medlife prin cezariana si sunt multumita de tot ce a fost acolo, chiar te invit pe blogul meu http://babybook-ladybook.blogspot.com/ sa vezi ce am scris despre experienta de la Medlife. Eu am avut o experienta neplacuta cu d-na doctor Dincaref, dar e o parere subiectiva, poate cu alti pacienti e mai ok.

    RăspundețiȘtergere
  2. draga Ladybook, iti multumesc pentru sugestie. am sa urmaresc blogul tau, te-am adaugat si eu in lista mea :) numai bine,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere