noiembrie 14, 2010

A venit BARZA!!!!

Am tipat, am dansat, am plans impreuna cu sotul meu cand au aparut cele doua liniute pe testul de sarcina. Sperasem dar parca nu ne venea sa credem. Pe cine sa sunam mai intai? Fiecare si-a sunat parintii: Bunicilor ce faceti? Am ras, nu s-au prins din primul moment, iar apoi am auzit un chiuit...ce fericire, primul lor nepot, dupa atata timp :).
Mai era un pas, confirmarea doctorului. Am sunat repede la Medlife, programati-ma la primul doctor care este liber. De abia a doua zi am gasit liber.
Am nimerit la o doamna doctor, ceea ce imi si doream, o doamna draguta: Luiza Dincaref, asa a fost sa fie, asa s-a nimerit si impreuna am trecut prin toate problemele si bucuriile sarcinii si nasterii.

Mi-a facut si prima ecografie, intravaginala. Era acolo, sarcina era viabila. Se vedea doar un punctulet, dar acel punctulet era copilul nostru iubit. Ce pacat ca nu a venit si sotul meu la acea prima ecografie, sa impartasim impreuna acele emotii. Oricum dupa aceea nu a mai lipsit de la nici una.
Sarcina avea 5 saptamani si trei zile.
Doar o singura problema :(  uterul meu prezenta un sept si era impartit in doua cavitati. Mi-a spus ca de obicei aceste malformatii ale uterului sunt descoperite in cazul unei sarcini sau unui avort, dar cum eu nu facusem nici un avort...Doctorita insa avea un dar sa ma linisteasca, mi-a promis ca totul va fi bine, daca sunt cuminte si fac tot ce spune ea.
Mi-a spus ca voi avea contractii la un moment dat in sarcina si sa-i comunic imediat si ca sunt in pericol sa nasc prematur. Am fost pregatita de la inceput, stiam la ce sa ma astept macar.

 Oricum, bucurie mare. Am spus la toata lumea imediat, nu am fost superstitioasa. Bineinteles, la birou nu am spus, inca. Mai trebuia sa-mi renegociez contractul, nu era un moment bun sa anunt marele eveniment. Dar era atat de greu sa tin in mine acea bucurie, aveam impresia ca se vede pe fata mea. Pana la 4 luni nu am anuntat nimic, asta e, probabil toti se gandeau ca m-am ingrasat putin. Am citi toata legislatia, m-am asigurat ca fac totul bine pentru a ne pune la adapost pe mine si pe copilul nostru nenascut.
Am avut grija ca pentru notificarea angajatorului sa fac o informare scrisa la care sa adaug adeverinta de la medicul de familie care atesta sarcina si data probabila a nasterii. Am facut-o in doua exemplare si am avt grija ca superiorul meu direct sa le semneze pe ambele de luare la cunostinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu