noiembrie 16, 2010

Legume cu pui calite in wok

 LEGUME CU PUI IN WOK
Ingrediente:
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
2 morcovi
1 brocolli
1 ceapa alba/rosie
1/2 kg ciuperci
1 praz
1 piept de pui dezosat
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 lingurite zahar brun, 2 linguri otet de vin, sare, 1,5 linguri faina, 2 linguri vegeta, 1 cescuta de apa.
Legumele se taie julienne ( fidelute), iar carnea de pui se taie in patratele potrivite. Se lasa tigaia wok sa se incinga bine la foc potrivit spre tare. Se adauga ulei de masline 2 linguri apoi se pun la calit morcovii si ardeii. Se tin cam 5 minute pana sunt caliti suficient apoi se scot intr-un castron. Se adauga din nou 2 linguri de ulei de masline si apoi carnea de pui sa pune la calit pana se rumeneste. Intre timp in alta tigaie se calesc ciupercile taiate in unt, iar brocolli se pun in apa care a inceput sa fiarba timp de 5 minute. Dupa ce s-a calit pieptul de pui se scoate in acelasi castron cu ardeii si morcovii. Se pun la calit in ulei de masline si ceapa si prazul, iar dupa ce se calesc se adauga toate celelalte legume si carnea.
Sosul se prepara intr-un borcan: se adauga toate ingredentele pentru sos si se amesteca bine in borcan, apoi se toarna peste legumele aflate la calit. Prin fierbere sosul se ingroasa si atunci mancarea este gata.
Pofta buna la toate gravidutele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu