septembrie 01, 2011

Cum sa scapi de greturi?


Este asa de frumos cand esti insarcinata...Dar off! Ce faci cu greturile de dimineata sau cu greturile de toata ziua? Erai constienta ca este posibil sa suferi din cauza lor, stiai la ce sa te astepti si totusi nu ai fost pregatita pentru valurile de rau care te-au cuprins?

Ai putea sa traiesti cu ele zi de zi, sa te obisnuiesti cu acest disconfort, pana la urma sarcina cere si sacrificii...dar de ce sa faci asta cand exista mici remedii, care pot face sarcina mult mai placuta?

Daca vomiti frecvent in timpul greturilor de dimineata ai grija sa nu te dezhidratezi. Daca ti-e sete tot timpul si ai ameteli, urinezi mai putin decat de obicei sau urina are o culoare mai inchisa decat de obicei, mai bine mergi la un control cat mai repede. Cu un simplu test de urina poti afla daca dezhidratarea este de vina.

Iata ce poti sa faci pentru a reduce disconfortul legat de greturile din sarcina:
  • miroase lamai proaspat taiate;
  • mananca cinci sau sase mese mai mici pe zi, mai degraba decat trei mese bogate;
  • consuma ginger;
  • evita fumatul;
  • mananca paine prajita sau biscuiti;
  • incearca sa nu stai cu stomacul gol;
  • evita graba de a te da jos din pat dimineata;
  • incearca sa faci o scurta plimbare in aer liber.

Greturile de dimineata pot fi acceptate de unele viitoare mamici ca pe o stare normala pe care trebuie s-o indure cand sunt insarcinate, dar daca te simti rau in fiecare dimineata, te secatuieste de puteri, poti sa incerci aceste remedii naturale.
Daca vomiti de mai mult de 2-3 ori in fiecare zi, daca observi sange in voma sau daca scazi mult in greutate, cel mai bine este sa consulti doctorul mare iti poate prescrie pastile sigure pentru bebe.

Greturile de dimineata afecteaza cam jumatate din femeile insarcinate, deci nu esti singura.
Tine minte doar ca nu vor tine mult si inainte sa-ti dai seama vei fi si uitat de aceasta senzatie neplacuta din timpul sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu