septembrie 02, 2011

Cum sa prevenim aparitia vergeturilor


Vergeturile sunt inevitabile in timpul sarcinii si mai ales spre sfarsit cand burtica incepe sa creasca mai mult. Aproximativ 90% dintre femei fac o forma mai usoara sau mai vizibila de vergeturi.
In timpul sarcinii, semnele nu se limiteaza totusi doar la burtica, pot aparea si pe coapse, brate, sani, solduri.

 Severitatea aparitiei lor poate varia in functie de mai multi factori, in primul rand de tipul pielii si de greutatea corpului. Femeile care au tendinta sa acumuleze mai multe kg sunt mai predispuse sa faca vergeturi fata de femeile care nu se ingrasa mult.

Desi nu exista dovezi concrete ca se pot preveni vergeturile de sarcina, exista multe metode care pot miscora sau atenua efectele aparitiei lor.

In primul rand, fiecare femeie trebuie sa aiba grija la sanatatea ei. Incearca sa eviti cresterea brusca in greutate. Daca cresti in greutate mai mult decat este indicat, cel mai probabil vei avea vergeturi dupa sarcina.

Poti incerca uleiurile si cremele special concepute pentru a preveni vergeturile din sarcina. Exista multe lotiuni pe piata care contin unt de cacao care este recomandat si te ajuta sa-ti mentii pielea fina si intinsa. Desi nu exista dovezi clare, cremele au facut minuni pentru multe femei. De asemenea, multe femei au redus senzatia de mancarime a pielii din timpul sarcinii.

Masajul este o alta cale de a preveni vergeturile. Foloseste un ulei, iti recomand uleiul de masline sau de migdale, sau o crema de masaj, dar evita cremele anticelulitice sau termice.
Compresele calde, adesea aplicate pe burtica, pot preveni aparitia semnelor de intindere a pielii. Este bine ca aceste comprese sa fie aplicate inainte de a te da cu crema, pentru a ajuta la absorbtia ei.

Bea multa apa, probabil este una dintre cele mai bune metode naturale de prevenire a vergeturilor. Cel putin 8 pahare de apa pe zi, pe langa alte lichide: lapte, supe etc, pot face minuni. Lichidele au darul de a mentine elasticitatea pielii si de asta avem noi nevoie in timpul sarcinii.
Dieta este un alt factor important in prevenirea vergeturilor. Consuma alimente ce contin zinc si alte vitamine ce ajuta la intretinerea pielii. Dieta bogata in proteine te poate ajuta sa lupti cu succes impotriva acelor semne inestetice.

Dupa cum am spus, aceste metode nu sunt dovedite 100%, insa pot foarte mult ajuta in reducerea efectelor pe care vergeturile le produc. Poate apar mai putine sau mult estompate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu