decembrie 15, 2010

Nu vreau sa ma ingras prea mult ...

Am fost la medicul de familie. M-am ingrasat deja 10 kg :( . Oh, my god!
Ce ma fac? Si mai am timp destul. Nu vreau sa ajung ca Nicoleta Luciu ( in timpul sarcinii) si sa fac eforturi SF sa slabesc la loc. Ideea este ca nu se vede, poate de asta am ramas putin socata. Ma gandeam ca poate nu-i merge cantarul ca cabinet, dat am repetat actiunea si la fel.
Probabil kilogramele sunt impartite frumos pe tot corpul, dar in cateva luni cat voi mai pune pe mine?
Imi sta gandul numai la diete, dar alung repede gandul, o sa am destul timp de diete, dupa sarcina, dupa alaptare, ohoo, ce mult mai e pana atunci.
Asta este! Dar totusi ce as putea sa fac sa tin in frau kilogramele astea macar asa cat de cat? As putea sa mananc mai sanatos. As putea sa fac mai multa miscare. As putea sa mananc mai putine dulciuri. Hahaha, usor de zis...
Parca imi e din ce in ce mai greu sa fac miscare. Dar totusi daca imi propun, stiu ca o sa ma tin de exercitii. Macar de 2 ori pe saptamana sa fac programul meu de yoga, o sa ma ajute mult la nastere. Si in fiecare zi plimbare lunga cu tati. Nasol ca a venit si iarna. Si iarna sunt mai depresiva in general.
Trebuie sa ma mobilizez. Mai multe fructe, ce se gaseste acum, fructe de sezon, grapefruit imi place cel mai mult. Cereale cu lapte sau cu iaurt mai nou in fiecare dimineata, ma tin cel mai mult pana mi se face iar foame.
La pranz e mai greu: trebuie sa-mi comand ceva la serviciu daca nu am chef sa gatesc. De obicei comand un piept de pui la gratar cu salata. Nasol e ca mi se mai face foame pana plec acasa. Si dau fuga sau rog pe cineva sa ia ceva de la chiosc. Rezist cat pot, dar cat sa reziste si o graviduta?
Seara este cel mai greu. Cand stam la TV ne place sa rontaim verzi si uscate. Asta nu e bine. Cred ca asta m-a stricat. De obicei cand mergem la cumparaturi am grija sa cumpar chestii sanatoase: migdale, nuci, alune nesarate, stafide, caise uscate etc, dar mai scapa si o ciocolata, saratele si alte prostioare.
Nu pot sa spun ca am avut pofte de ceva in mod deosebit. Poate doar de inghetata de la Aloma, cu sirop de ciocolata. Yammy! Si acum cand scriu mi-e pofta, cred ca fac o pauza...Am revenit :).
Facem ce putem. Mancam cat se poate de sanatos. Sa avem constiinta impacata ca am facut tot posibilul sa fie bine. Daca am stii de unde vine fiecare aliment, cum a fost preparat si asa mai departe, ar fi bine. Singurele alimente care stiu ca sunt ok sunt merele, le aduc de la parintii mei din curte. Restul, nu stiu. Zici ca mananci sanatos, dar oare este asa?
Dupa cum spuneam incerc sa mananc cat mai sanatos, cu unele exceptii, incerc sa fac cat mai multa miscare, in limitele posibilului si ma rog sa nu ma ingras prea mult, ca nu stiu ce ma fac...

12 comentarii:

  1. eu sunt in a patra luna si jumatate si m-am ingrasat 5kg cam mult zic eu de mancat mananc sanatos am baut numai apa si lapte ceea ce este foarte sanatos pentru bebe ciorbe dar ciocolata nu am mancat deloc as vrea sa nu ma ingras foarte mult deoarece am cununia civila pe 1 mai si nu vreau sa arat ca un "monstrulet" sanatate la toate gravidutele si nastere usoara

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , in 7 luni am pus 9 kg, si mai e atata pana nasc, imi e si frica sa ma gandesc cat o sa mai pun....am incercat sa mananc cat mai sanatos si mai slab caloric dar degeaba, nu am mancat dulciuri, daca mi.a fost pofta am gustat si atat, fructe am mancat , dar nu am exagerat ( o prietena s-a ingrasat 25 kg si imi spunea ca nu a mancat decat fructe, cica 5 kg pe zi nu ii ajungeau, pai daca calculam cate mii de calorii au alea 5 kg de fructe ne speriem ),acum in ultimul trimestru incerc ca nu mai mananc seara decat un fruct si sa renunt la paine, cat mai putina ( desi am mancat numai graham )si sa o dau pe salate , ciorbita si gratare...bafta si voua

    RăspundețiȘtergere