august 30, 2011

Crezi ca esti insarcinata?


Cand sa faci un test de sarcina 

 Iti doresti mult sa ramai insarcinata? Daca esti nerabdatoare sa afli daca ai ramas insarcinata, desi nu au aparut inca primele simptome si vrei sa faci un test de sarcina, afla ca momentul cand il faci este important, in functie de tipul de test.

Sunt doua tipuri de teste de sarcina, testul urinei si testul sangelui. Ambele teste descopera prezenta unui hormon prezent in organism numai daca femeia este insarcinata. Hormonul  se numeste gonadotropina corionica umana sau hormonul sarcinii. Testele de sange pot detecta hCG in aproximativ 6-8 zile de la ovulatie. In general, testul de urina detecteaza hormonul cam in 14 zile de cand ai ovulat.

Testul de urina este cel mai des utilizat, este cel mai comod, ieftin si intim. Testul de urina ar trebui facut folosind primul jet de urina dimineata la trezire. Atunci cand testul de urina este pozitiv, ar trebui sa te programezi la doctorul tau ginecolog cat mai repede. Acesta iti va confirma sarcina cu un test de sange sau o ecografie intravaginala si un control ginecologic.


Este important cand sa faci un test de sarcina, pentru ca daca il faci prea devreme, s-ar putea sa fie un nivel saczut de hormoni in urina pentru a arata un rezultat pozitiv, este un test fals negativ. Majoritatea testelor de urina au o acuratete de 98-99% daca astepti si faci testul la o zi dupa ce ti-a intarziat ciclul mentrual. Bineinteles daca este valabil si este folosit corespunzator. La unele teste este nevoie sa colectezi urina intr-un recipient si acolo sa introduci betisorul, iar la altele este nevoie sa scurgi cu o pipeta cateva picaturi de urina pe betisor. Timpul de asteptare este de maxim 5 minute, dar rezultatul poate aparea si imediat.
Daca simti ca esti insarcinata, iar testul de urina a iesit negativ, repeta testul in saptamana respectiva, daca nu ti-a venit ciclul.


Testul de sange se realizeaza intr-o unitate medicala cu dotare speciala. Are o acuratete de 100%, se poate face mai devreme decat testul de urina, aproximativ dupa o saptamana de la contactul sexual, insa este si mai scump.

In orice caz, este important sa afli daca esti insarcinata. Atat pentru bucuria ta si a intregii familii, dar si pentru inceperea unui stil de viata sanatos, daca nu l-ai inceput deja.

Un comentariu:

  1. Stiti ca unele femei "simt" pur simplu daca au ramas insarcinate si numai au nevoie de un test decat pentru confirmare

    RăspundețiȘtergere